Tietoja minusta

Oma kuva
Tammi-helmikuun taitteessa Pian nelivuotias Schapendoes-narttu Lumikuono Esperanza a.k.a Est(h)er a.k.a Estu pääsi riiaamaan LUMIKUONO BASAJAUN a.k.a Basson kanssa. Tästä alkaakoin uusi vaihe koirulaisen ja minun elmässä. Tämän blogi syntyi halusta kertoa hiukan Esteristä ja pentujen odottelusta.

Translate

maanantai 25. helmikuuta 2013

Kavreita on siinä monemoista


Estu tykkää hippaleikeistä, etenkin, jos se tarkoittaa sitä, että se saa juota jonkun perässä ja tarttua edellä menevää hännästä.  EI Estu ole koskaan purrut ketään hännästä, mutta ottanut sen verran kiinni, että pysyy mukavasti perässä – ja voi ehkä jopa hiukan ohjaillakin edellä menevää. Tästä ovat saaneet osansa Estun juoksuleikkeihin suostuneet ystävät, joista kääpiövillakoira Ronja on jo oppinut, että Esther-Schapendoeksen kansa kannattaa juosta pylly ja häntä alhaalla. Ronjan perheessä on toinenkin kääpiövillakoira, Siiri, joka saa Estuun ehkäpä vieläkin enemmän vauhtia kun Ronja.

Estu ei välitä niinkään painileikeistä, mutta suostuu parin kaverinsa ”Ninja Westien ja coctail-Whiskeyn retuutukseen ja kevyeen painiin. Tällöin Estu lähinnä makailee ja antaa toisen koiran kevyesti nyhtää turkista ja öristä korvaa. Joskus Estu voi puolestaan tehdä samaa, mutta yleensä – isompana koirana – antaa pienemmille hiukan enemmän vapauksia.

Estulla on paljon eri rotuisia koirakavereita. – Kaveri valinta perustunee paljon leikkityyliin – ja ehkäpä hiukan siihen kenen omistajan kanssa tykkää ”leikkiä”. Kamuja on useita, mutta osa niistä on sellaisia, jotka saavat Estun ”menemään tilaan”. Toisasiassa Estula ei ole varsinaisia inhokkeja, joidenkin koirien kanssa Estu ei hakeudu leikkimään, vaikka koirapuistossa ei olisi muita koiria, - Mutta niinhän se menee ihmismaailmassakin. Emmehän me ihmisetkään kaikkien kanssa leiki.


Muutamat kamusta, Estu on tuntenut jo pentuajoistaan esim. Ninja (Westie) Aloha (Beagle), Sol (Astralian Kelpie), Lili (kääpiösnautseri) ja Whiskey (coctail). Joihinkin kamuihinsa Estu on tutustunut näiden pentu aikoina; esim. Emma (schapendoes), Siiri (kääpiövillakoira).

Onhan Estulla noita Yksipuolisia ihastuksia, joista ehkäpä vanhin, on koitapuistomme ”vanhaan kalustoon” kuuluva Sekarotuinen Täplä. Tyttö on innoissaan tuosta ”lähes kehäraakista”,  vaikka Täplälle Estu onkin lähes ilmaa, - paitsi ”siihen aikaan vuodesta”.  

Tässä tuli mainittua, joitakin nimiä, mutta nimen puuttuminen, ei tarkoita, ettei kuuluisi Estun sisäpiiriin. Onhan noita muitakin. Jotkut kaverit ovat muuttaneet muualle – ja joku jopa kuollut; - Rexia dobermannia muistellen.


EStu taisi olla ensimmäinen kulmakunnan koira johon Niña Westie aikoinaan tutustui 

Aloha ja Estu ovat tunteneet toisensa pennusta asti 

Esther ja Emma (Lumikuon0 Gemma) taistelevat hanskikkaastani
Lili-käppänä, tykkää kaikesta mikä lentää ja jota voi potkia

Puijon Valloittajat Siiri Jja Esther
Ronja on Poodeli, mutta ei liian hienostunut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti