Tietoja minusta

Oma kuva
Tammi-helmikuun taitteessa Pian nelivuotias Schapendoes-narttu Lumikuono Esperanza a.k.a Est(h)er a.k.a Estu pääsi riiaamaan LUMIKUONO BASAJAUN a.k.a Basson kanssa. Tästä alkaakoin uusi vaihe koirulaisen ja minun elmässä. Tämän blogi syntyi halusta kertoa hiukan Esteristä ja pentujen odottelusta.

Translate

maanantai 4. helmikuuta 2013

Kaikki alkaa Estheristä

-->
Elokuun 28. 2009 Hain Estun Kennen Lumikuonosta
Huomatkaa - kummalla onkaan pidemmät etuhiukset!

Schapendoes-narttu  Lumikuono Esperanza,  a.k.a. Esther (a.k.a  Estu a.k.a Esturi, a.k.a Esther Bester de Nester a.k.a Pöljäke a.k.a Essi (ja äitini mukaan Irkku)  syntyi Lahtelaisessa Kennel Lumikuonossa 23. Toukokuuta 2009.

Päätökseni hankkia itselleni koira 40-vuotis syntymäpäivälahjaksi , on ollut elämäni paras päätös – ja tietenkin paras syntymäpäivälahja, ikinä! Olen ollut koko lähes koko elämäni tekemissä koirien kanssa enemmän tai vähemmän, mutta omaa koiraa en ollut koskaan hankkinut. Syynä ei ollut laiskuus vaan huoli vastuusta. 

Koira-arkkitehtuuria ja -persoonaa

Se, että otin pörröisen Schapendoeksen, oli ulkonäköä ajatellen yllättävä veto. Ulkonäköä ajatellen, esteettistä silmääni ”hiveli” ja toki hivelee vieläkin selkeämuotoiset ja -linjaiset ”Art Deco malliset” koirat. Turkin kampaaminenkin hiukan mietitytti, olisiko kampaamisprojekti parin viikon välein liikaa?  Nyt voi todeta, että kampaussessiot ovat kyllä sen arvoisia. Sitä paitsi kampailen Estua ”erissä” jolloin ei kampaaminenkaan ei ole varsinainen suorite. 
Ja siitä koiran muodosta; ehkei kyseessä ole mikään maailman luokan Art Deco tai funkkis luomus, mutta taidon näyte kokeilevasta ja luovasta (kuka ties hiukan kieliposkella tehdystä) koira-arkkitehtuurista sitäkin enemmän. Kuka voisi vastustaa hieman höntin näköistä parrakasta tyttöä ja on kätkeytynyt etutukkansa alle kuin pikku nörtti. Nörttiä fiksuuttakin tytöstä löytyy. Halutessaan Estu oppii hyvin pian, mutta osaa myös ”tarvittaessa” mököttää tai juonia. Estu voi hyvinkin olla tursake ulkoisesti, mutta mieleltään tyttö on kyllä terävä, niinkin schapendoekset yleensäkin.

Koirapuistossa Estu tykkää leikkiä paimentamis- ja takaa-ajoleikkejä, mutta paini touhut eivät juuri innosta. Hyviä kavereitakin löytyy, joista yksi on jopa schapendes (Lumikuono Gemma). Puistossa tytöstä saattaa kuoriutua poliisi, joka haluaa tappelupukarit kuriin ja puolustaa alakynnessä olevia.  Ei Estu käy kiusaajan kimppuun aggressiolla, mutta sen verran päättävästi ärähtäen , että kiusaaminen on kyllä loppunut. – En tietenkään ole päästänyt tyttöä varsinaisiin tappeluihin.
Ei %€€", toi olikin porkkana....
Ensimmäinen talvi

Kennelnimi velvoittaaVanhan suomalaisen elokuvan hengessäLeikkikavereita koiralle ja omistajalle

On ihanaa, että Estulla on hyviä leikkitovereita – ja mikä parasta näiden leikkitovereiden omistajatkin ovat mukavia. Heidän kanssa on tullut vaihdetuksi ajatuksia ja kokemuksia sekä koiranhoidosta, omistajuudesta että ihan muustakin elämästä. Onkin niin, että Estu on tuonut elämääni iloa monin tavoin ja yksi niistä on se, että olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut jopa tärkeiksi käyneitä ystäviä


HAU-ska sattuma koirapuistomme koirien suhteen on, että Estun lisäksi kaksi muutakin puistossamme käyvää narttua ja – Estun hyvää ystävää – on käynyt astutettavana saman viikon aikana. Tuleekin oleman kiinnostavaa seurata, muuttuuko tyttöjen luonne ja tulevatko nämä yleensä toistensa näkemisestä ”tilaan menevä”  intoilema vai kenties nahistelemaan keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti